post

Når man begynner å seile, er det mange hensyn som må tas. Spørsmål som hvem som tilbyr den beste seileropplæringen, hvilken båt man trenger til sitt ferdighetsnivå og hva slags utstyr man trenger, går gjennom hodet.

Men hva med det rent forholdsmessige? Hvor man begynner å seile spiller nemlig også en stor rolle. Vær og vind påvirker selvfølgelig forholdene på vannet, og vil ha stor innvirkning på hvordan båten oppfører seg.

Chesapeake Bay

Denne bukta i USA ligger mellom delstatene Maryland og Virginia, og er et yndet turistmål. Blant seilere er Chesapeake kjent for sine gode seilerforhold, og for å være et spennende område for nybegynnere som vil utforske seilersporten og dens muligheter.

Bukta er en viktig for lokalt næringsliv i regionen, med seiling som en av de viktigste aktivitetene. Mer enn 150 elver og bekker munner ut i bukta, som har et nedfallsområde fra hele seks de-stater;

New York, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Virginia og West Virginia. Her er det med andre ord gode muligheter for å kombinere seilingen med andre aktiviteter til lands.

Grenadinene

Grenadinene, eller krydderøyene som de også kalles, er en øygruppe sør i Karibien. Her kan du seile i krystallblått hav mellom de 32 øyene. Øyene i seg selv har mye å by på, så om du er interessert i det bredere aspektet ved seiling, som for eksempel kulturliv, strand og soling, er Grenadinene det perfekte valget.Om du også liker andre vannaktiviteter, som for eksempel snorkling og dykking, er dette den perfekte destinasjon også for dette.

Som nybegynner er det ikke sikkert du vil ta alt for mye ansvar i starten, Vannene rundt Grenadinene er stort sett stille og rolige, så du vil fint kunne prøve deg som nybegynner her. Men om du ønsker å lene deg litt ekstra godt tilbake under seilerferien din, kan det være en idé å chartre en båt. Da har du topp profesjonelt mannskap om bord, som du kan følge med på, og kanskje bistå. Man slipper for mye ansvar, samtidig som man kan lære mye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *