post

Regatta betyr en organisert ansamling av båter som seiler – enten i en konkurransesituasjon, eller bare for gøy. Ordet er, som du sikkert gjetter italiensk, og kommer igjen fra det latinske order “regattare”, som betyr å konkurrere, eller å prute.

De første regattaene går helt tilbake til 1650-tallet, og fant sted på kanalene i Venezia. I dag foregår de helst på åpen sjø, men tradisjonen står ved lag.

Sommer og seiling betyr regatta for mange, men man kan bedrive dette hele året. Uansett ferdighetsnivå, værpreferanser, interesser og erfaring, finnes det en regatta for deg. Her presenterer vi noen av våre favoritter – både i Norge og i utlandet.

Ser vi deg ute på bølgene?

Færder’n

Færder’n, eller Færderseilasen som er det fulle navnet, holdes hvert år i andre uken av juni. Det er den kongelige norske seilerforeningen som arrangerer seilasen, som hvert år samler seilerglade mennesker med konkurranseinstinkt fra inn- og utland. Færden starter i Oslo og Son, avhengig av båttype, og de største båtene runder Færder fyr (derav navnet). Målgang er i Horten.

Henley Royal Regatta

I England arrangeres hvert år i starten av juli måned i Themsen i London. Dette er, i motsetning til Færder’n, en roerregatta. Konkurransen går helt tilbake til 1839, og samler bårinteresserte mennesker fra hele verden.

Les Voiles de Saint-Tropez

Denne seilasen finner sted hver vår i Var ved Saint-Tropez, og har pågått siden 1981. I løpet av ni dager møtes rundt 300 seilere til dyst i det som er en av verdens mest ettertraktede regattaer, arrangert av” le Yacht Club de France”.

Sydney Hobart

Denne regattaen finner sted mellom Sydney i Australia og Hobart, ved Bass Strait i Tasmania. Dette er er utvilsomt en av verdens aller mest kjente og ettertraktede seilaser, med et enormt oppbud av fotografer, journaliser, tilskuere, og ikke minst – deltakere. “The Bluewater Classic” som den også kalles, har pågått i over 60 år, og foregår alltid rundt nyttår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *