post

Middelhavet har flere nydelig områder for de som ønsker å seile i sol og varme. Hvorfor ikke kombinere ferien med seiling, for en aktiv og sunn ferie ute i frisk luft?

Selv om flere områder i Middelhavet kan være velegnet for nybegynnere, kan man også møte tøffe farvann og ordentlig uvær. Hold deg langs kysten og ha med deg mer erfarne seilere dersom du ennå ikke føler deg helt trygg på egne ferdigheter.

Basisferdigheter som hvordan man forankrer båten og hvordan man lager de ulike knutene bør uansett være på plass. Men fortvil ikke om dette er ukjent for deg! Middelhavet har en rekke seilerskoler og –kurs, også på nybegynnernivå. Noen skoler tilbyr til og med kombinasjonskurs, der du lærer basisferdigheter hjemme i Norge, før man sammen setter kursen til Middelhavet og får prøvd seg på ordentlig.

Er du imidlertid litt mer erfaren, kan du seile sammen med andre i en såkalt «flotilla» – en ansamling av fem til ti yachter. Dette er både sosialt og lærerikt! Det vil alltids være teamledere og eksperter som kan gi deg og crew’et ditt en oppdatert informasjon om vær og forhold, og som kan fikse det tekniske, dersom utstyret skulle slå seg vrangt.

Vi antar at om du ikke allerede var overbevist om at Middelhavet er et yndet sted å seile, så er du det i alle fall nå!

Så da gjenstår det vel bare å gi deg noen mer konkrete tips om hvor du får de beste seileropplevelsene. Her kommer noen av våre Middelhavsfavoritter:

Den franske riviera

Lite bringer vel fram sommerminner og seilerfølelsen som tanken på den franske riviera. Gjør som stjernene, og seil mellom Monaco, Nice og Cannes.

Minorca

Minorca er en del av øyene på Belearene, Spania. Kanskje litt mindre kjent enn sine naboer Ibiza og Mallorca, men like fullt verdt et besøk! Turkise vann og frodig natur venter på denne low-key og rolie ferieøya.

De greske øyer

For de som har besøkt Hellas og har prøvd øyhopping, er det vel opplagt hvorfor denne står på listen. Seil fra øy til øy og nyt god gresk mat i solnedgangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *