post

Seiling handler ikke bare om vind, vann og bølger. En sentral del av seileropplevelsen er marinaen og den livsstilen de representerer. Med en økende etterspørsel etter luksus og fritidsfasiliteter, vokser stadig nye marinamiljø fram, med nye fasiliteter, medlemsklubber og tilbud til seilere.

Vi har her laget en oversikt over de vi mener er noen av verdens beste marinaer, og hva de har å tilby. Ship o’ hoi!

Port Hercule, Monaco

Selv om moderne versjonen av Port Hercule sto ferdig i 1926, er havnen brukt helt tilbake til middelalderen. I dag er den kanskje den mest eksklusive luksushavnen i verden. Den var udødeliggjort på film i 1995, som en location i James Bond-filmen “Golden Eye”.

Port de Saint Tropez, Frankrike

Med en kapasitet på 734 fortøyninger fordelt på to basseng i hjertet av Saint Tropez, ligger er havnen som en hovedport i Middelhavet. Topp kvalitetstjenester har gjort den til en av verdens mest berømte marinaer. Det stjernespekkede gjesteoppbudet trekker vel ikke akkurat i negativ retning det heller…

Yas Marina, Abu Dhabi

Dine, Dock, Discover – dette er slagordet til Midt-Østens mest eksklusive marina. Her kniver yachtene med størrelsen på lommebøkene til deres eiere. Marinaen ligger på Yas Island, som også er stedet hvor formel 1 finner sted.

One°15, Singapore

Kåret til Asias beste marina i 2009, og fra 2012 til 2015 – velkommen til One°15. Klubben og marinaen ligger eksklusivt plassert på Sentosa, sør i Singapore, og har hotell- og leilighetsfasiliteter, dykking, tennis, seile- og svømmeskole til de besøkende og klubbens medlemmer.

Sydney Superyacht Marina, Australia

Denne marinaen ble bygget for OL i Sydney i 2000, og proklamerer seg som “the destination for superyachts in Sydney”. Du finner klubben i Rozelle Bay, like i nærheten av Central Business District (CBD).

Yacht Haven Grande, Jomfruøyene

Denne marinaen ligger idyllisk til i vakre St. Thomas. I denne skatteparadis-marinaen er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre: snorkling, golf, shopping og hesteridning er bare noe av det de foreslår på nettstedet sitt. Marinaen har hele 4,5 stjerner på Google Reviews, noe som kan tyde på at de de besøkende er fornøyde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *